Napközis hittantábor

Napi evangélium

Felhasználók

Oldalainkat 10 vendég és 0 tag böngészi

Nagyböjti lelkigyakorlat

Március 21-én, délután kettő óra előtt már megtelt a közösségi ház előadóterme. Klára nővér és Dóra novícia, a bükkszentkereszti Szent Ferenc Kisnővérei közösség tagjai látogattak el hozzánk, hogy megosszák velünk gondolataikat szabadságról, örömről és szeretetről. Klára nővér előadásmódját határozottság, ugyanakkor kedvesség és közvetlenség jellemezte. Tanítása szerint Isten legfőbb parancsára, a felebarátaink iránt érzett szeretetre csak akkor vagyunk képesek, ha öröm van a szívünkben, ám valódi örömöt csak akkor érezhetünk, ha szabadok vagyunk. A szabadság azt jelenti, hogy önként tudjuk a jót választani. A szabad akarat Isten képe mibennünk. A bűn a szabadsággal való visszaélés, amikor megfeledkezünk az Úr kegyelméről.

Klára nővér tanítása után szentségimádásra vonultunk át a templomba, amit szeretetvendégség követett a közösségi ház emeletén.

A második előadáson az örömről elmélkedtünk. Klára nővér szerint hajlamosak vagyunk sérelmeinkkel az Urat befeketíteni, ahelyett, hogy engednénk Istennek, hogy fényével ránk világítson, és meglássuk az örömöt az életünkben. Sokak úgy gondolják, hogy akkor vagyunk realisták, ha szomorkodunk. Klára nővér ezzel szemben úgy látja: akkor gondolkodunk helyesen, ha hallgatunk Istenre.

Dóra novícia arról beszélt, hogy számára mit jelent a szabadság. Saját tapasztalatai arra tanították, hogy nem az a szabadság, ha azt tesszük, amihez éppen kedvünk van, hanem az, ha kitarthatunk amellett, amit szeretnénk megvalósítani.A lelkigyakorlat a szentmisével zárult.Az együtt töltött órák után örömmel telt szívvel, lélekben megerősödve készülünk a húsvéti megváltásra. Köszönjük Klára    nővérnek és Dóra novíciának, hogy elhozták nekünk az Örömhírt a szabadságról és a szeretetről!